Йдуть запеклі інформаційні бої: Маляр пояснила, як і чому ворог атакує українців вкидами і фейками

Йдуть запеклі інформаційні бої: Маляр пояснила, як і чому ворог атакує українців вкидами і фейками

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснює, що нинішні війни відбуваються у реальному та інформаційному вимірах і бої в інформаційному вимірі не менш запеклі.

Як повідомляв Укрінформ, про це Маляр написала у Телеграмі.

За її словами, “війна не буває без втрат. Найстрашніші, але неминучі втрати - це люди. І на жаль, ще не створили військову техніку, яку неможливо знищити”.

“Але нинішні війни відбуваються у двох вимірах - реальному та інформаційному. В інформаційному бої не менш запеклі. І в них теж є певні задачі, правила і закони”, – зазначила Маляр.

Вона пояснює: “Приміром, будь-яка сторона збройного конфлікту прагне показати втрати противника і засекречує свої втрати під час активної фази бойових дій”.

Читайте також: РФ виділила шість мільйонів доларів на кампанію з дезінформації підриву Каховської ГЕС — розвідка

“Бо чим більше відкрито інформації про противника, тим простіше прорахувати його спроможності і плани”, - наголошує Маляр.

За її словами, “крім розвідки, а в росіян вона зараз дуже ускладнена на нашій території, є ще способи витягування потрібної інформації через вкидання в інфопростір провокацій”.

“Таким чином можна змусити іншу сторону видати якомога більше інформації про себе. Приміром через спонукання до виправдання та спростувань”, - підкреслила Маляр.

Вона додала, що “для цього закидуються дуже завищені цифри в очікуванні, що ми обурюючись почнемо спростовувати і видамо якісь дані чи непрямі орієнтири на них”.

Читайте також: Росіяни збільшують витрати на пропаганду в Інтернеті у сім разів – ОП

“Або, скажімо, закидується інформація про зникнення Главкома чи інших командувачів - в очікуванні коментарів та спростувань з демонстрацією на фото та відео локацій - де ж вони насправді”, - зазначила заступниця.

“Тому, треба розуміти, що ми інформацією теж воюємо, як і ворог”, - наголосила Маляр.

Як повідомлялося, Росія запускає масові фейки про контрнаступ і втрати Збройних сил України. У пропагандистських ЗМІ РФ, пабліках, телеграм-каналах поширюють багато брехливої інформації для деморалізації українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-