Події в Бєлгородській області ніяк не вплинуть на безпекову ситуацію в Україні – секретар РНБО

Події в Бєлгородській області ніяк не вплинуть на безпекову ситуацію в Україні – секретар РНБО

Укрінформ
Події, які розгортаються останнім часом у Бєлгородській області РФ, не вплинуть на безпекову ситуацію в Україні. Заяви про причетність ЗСУ до протестів росіян проти своєї влади є нісенітницею.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання, чи вплинуть події в Бєлгородській області на безпекову ситуацію у прикордонних областях України.

«На безпекову ситуацію в Україні це не впливає жодним чином. Громадяни рф мають право на протест, це записано у тому числі в їх нормативно-правових документах. Росія має самостійно з цим питанням впоратися. Звинувачувати у цьому Збройні сили нашої країни – це якась нісенітниця», - заявив Данілов.

Коментуючи інформацію про перекидання російських військ з України до Бєлгородської області, він зазначив: «Вони можуть перекидати кого завгодно куди завгодно, ми точно розуміємо, що ми маємо звільняти всі наші землі, вони будуть звільнені, включно з Кримом. Ви бачите, що дуже активно йдуть міжнародні події, які потужно впливають на всі ці процеси».

Читайте також: Данілов відреагував на «занепокоєння» Путіна щодо ситуації в Бєлгороді

Він нагадав, що тривають перемовини про вступ України до ЄС та про надання Україні літаків F-16.

Відповідаючи на питання, чи допоможе внутрішня криза в РФ у питаннях контрнаступу та звільнення окупованих територій, Данілов зазначив, що це точно буде впливати на ситуацію на полі бою.

«Ми на сьогоднішній день маємо певне соціологічне дослідження відносно росії. Кількість громадян похилого віку, у кого є діти, вони вже не мають такого великого бажання, щоб їх діти йшли на війну вмирати. А молодь до 25 років - ті взагалі категорично відмовляються брати участь у тому шабаші, який затіяв їх сучасний гітлер», - наголосив Данілов.

Читайте також: Інцидент у Бєлгородській області не буде останнім повстанням в Росії – радник Резнікова

Як повідомляли ЗМІ, в Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом у медіа з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців.

У соціальних мережах з'явилися заяви "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" про "визволення" населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Бєлгородській області.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до подій у Бєлгородській області.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що ситуація в Бєлгородській області РФ є внутрішнім конфліктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-