Україна не має стосунку до подій у Бєлгородській області РФ - Подоляк

Україна не має стосунку до подій у Бєлгородській області РФ - Подоляк

Укрінформ
Україна із цікавістю спостерігає за подіями в Бєлгородській області Російської Федерації, вивчає ситуацію, проте не має до неї безпосереднього стосунку.

Про це зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

"Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна із цікавістю спостерігає за подіями в Бєлгородській області Росії та вивчає ситуацію, утім не має до неї безпосереднього стосунку. Як відомо, танки продаються в будь-якому російському військторзі, а підпільні партизанські загони складаються все-таки з громадян Росії", - зазначив Подоляк.

Раніше ЗМІ поінформували, що у понеділок у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців.

Читайте також: Створення «смуги безпеки»: у ГУР прокоментували події у Бєлгородській області Росії

У соцмережах з'явилися заяви "Русского добровольческого корпуса" і легіону "Свобода Росіі" про "звільнення" населених пунктів Козинка і Гора-Подол у Бєлгородській області РФ.

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, якого цитують росмедіа, президенту РФ Володимиру Путіну вже доповіли про “спробу прориву”. Він назвав події в Бєлгородській області “українською диверсією”, мета якої - “відвернути увагу від Бахмутського напрямку”. Пєсков сказав, що російські сили намагаються знищити “диверсантів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-