Створення «смуги безпеки»: у ГУР прокоментували події у Бєлгородській області Росії

Створення «смуги безпеки»: у ГУР прокоментували події у Бєлгородській області Росії

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки України розповіли, що у Бєлгородській області Росії проводиться операція для створення “смуги безпеки” для захисту цивільних українців, але виключно за участі громадян Росії.

Про це у коментарі “Суспільному” заявив представник ГУР Андрій Юсов, передає Укрінформ.

"Так, сьогодні "Русский добровольческий корпус" та "Легион Свобода России", які складаються з громадян РФ, розпочали операцію зі звільнення територій Білгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення", — сказав Юсов.

Він зазначив, що наразі управління розвідки не коментуватиме безпосередньо плани цієї операції. Але, як уточнив речник ГУР, завданням і результатом (цієї операції - ред.) має стати підвищення безпеки і захист українського мирного населення від терористичних атак та обстрілів з боку терористичних угруповань.

Юсов заявив, що наразі інформація про постраждалих уточнюється.

“Єдине, що - представники РДК і легіону “Свобода Росії” наголошують на тому, що їх заходи не становлять загрози для цивільного населення, мирних громадян і метою є відсування терористичних угруповань від кордону і звільнення території від режиму Путіна”, - поінформував представник ГУР.

Читайте також: Бійці легіону «Свобода росії» кажуть, що він створений для боротьби з режимом путіна

Раніше ЗМІ поінформували, що у понеділок у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців.

Видання "Медуза" зазначає, що вранці 22 травня у телеграм-каналі легіону "Свобода Росії" з'явилося звернення до росіян зі словами "Легіон" повертається додому".

"Мешканці прикордонних регіонів! Залишайтеся вдома, не чиніть опору і не бійтеся: ми вам не вороги", - заявили у легіоні.

Також опубліковані фото біло-синьо-білих прапорів "над визволеними містами".

Близько 14:00 легіон повідомив, що спільно з "Російським добровольчим корпусом" (РДК) "повністю визволив" населений пункт Козинка Бєлгородської області, а до міста Грайворон "зайшли передові загони".

Пізніше підрозділ заявив, що "Гору-Поділ пройдено".

На Телеграм-каналі РДК також з'явилося кілька відео, в яких стверджується, що бійці підрозділу перебувають на території Росії.

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, якого цитують росмедіа, президенту РФ Володимиру Путіну вже доповіли про “спробу прориву”. Він назвав події в Бєлгородській області “українською диверсією”, мета якої - “відвернути увагу від Бахмутського напрямку”. Пєсков сказав, що російські сили намагаються знищити “диверсантів”.

Фото: Легіон "Свобода Росії"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-