Бійці легіону «Свобода росії» кажуть, що він створений для боротьби з режимом путіна

Бійці легіону «Свобода росії» кажуть, що він створений для боротьби з режимом путіна

Укрінформ
Легіон «Свобода росії» був створений для боротьби з путінським режимом, так стверджують учасники об'єднання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу поінформував один із бійців легіону "Свобода росії".

Він уточнив, що, опинившись на території України, прийняв для себе рішення не вступати у бій із ЗСУ і здатися у полон.

«У полоні я дізнався про існування легіону «Свобода росії» і у подальшому вступив у нього. Легіон був створений для боротьби з путінським режимом. Пройшовши спецперевірку, я вступив все ж таки у ряди легіону, до нас приглядалися, нас перевіряли», - поінформував цей чоловік.

Він зазначив, що перевірки починалися з дрібних завдань, які потрібно було виконувати без зброї, після чого до них зростала довіра, завдання ставали вже більш складними і зі зброєю. За його словами, це були операції із затримання ворожих ДРГ у лісах різних сіл і міст.

«Знання, отримані в армії рф за строк моєї служби, я передав ЗСУ. Вся моя інформація у подальшому підтвердилася у реальних боях, з отриманням перемог над окупантськими групами», - поінформував цей громадянин.

Зі свого боку, другий боєць цього легіону уточнив, що до підрозділу входять діючі і відставні військові рф, і не тільки – приїжджають люди з різних країн, щоб боротися з путінським режимом.

Перший учасник брифінгу додав, що, за його інформацією, також у цей легіон уже входять і дехто з білорусів.

А третій учасник зазначив, що бажаючих вступити до цього легіону дуже багато. Також він розповів, як це зробити.

Читайте також: Як путінська армія стала збіговиськом мародерів і вбивць - розповіді полонених вояків рф

«Ви можете звернутися у будь-яке посольство іноземної держави, де є посольство України, або приїхати на територію України, звернутися до ЗСУ. Щодо вас проведуть спецперевірку, ви пройдете відбір. Звісно, не все так просто: ви маєте відповідати цьому фізично, своїми морально-діловими якостями, щоб вас прийняли у один з підрозділів, куди ви будете направлені», - поінформував третій учасник легіону.

Перший учасник легіону «Свобода росії» уточнив, що для вступу в це формування потрібно пройти перевірку на детекторі брехні, щоб встановити, що громадянин цього дійсно щиро хоче.

Відповідаючи на питання, чи можуть вони говорити про те, де вони воювали, коли вони перейшли у цей легіон тощо, учасники брифінгу зазначили, що не можуть з огляду на власну безпеку і безпеки своїх сімей і родичів.

«Справа у тому, що у нас залишилися сім’ї у рф, і виїхати звідти в них не виходить. Ми з огляду на конфіденційність не маємо сказати, які підрозділи, хто і де служив, бо переживаємо за свої родини і хочемо, щоб вони жили вільно після того, як ми скинемо цей режим (у росії - ред.)», - поінформували ці чоловіки.

Усі три учасники брифінгу звернулись до цивільних громадян і військовослужбовців рф і закликали їх вступайте у легіон.

«Разом будемо боротися з путінським режимом, і можливо, колись увійдемо у свою, вже вільну країну. Хочемо звернутися до громадян рф і не тільки – також до військовослужбовців, які продовжують вести бойові дії на території України, – (із закликом - ред.) одуматися і перейти на сторону легіону «Свобода росії», - заявили вони.

Читайте також: Командири наказують російським солдатам розстрілювати цивільних українців - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що серед військовополонених росіян є підозрювані у вчиненні воєнних злочинів на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-