Інцидент у Бєлгородській області не буде останнім повстанням в Росії – радник Резнікова

Інцидент у Бєлгородській області не буде останнім повстанням в Росії – радник Резнікова

Укрінформ
Радник міністра оборони України Юрій Сак заявив, що інцидент у Бєлгородській області РФ не буде останнім випадком повстання в межах російських кордонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Для нас досить дивно, що російським повстанцям і російським партизанам знадобилося стільки часу, щоб активізуватися в плані спроб позбутися терористичного режиму, який несе смерть і руйнування Україні, ізолює Росію на міжнародному рівні. Загинуло понад 200 тисяч російських солдатів. Мабуть, переломна точка досягнута», - сказав Сак в ефірі британського Times Radio.

Він пояснив, що цей інцидент відбувся зараз, оскільки українські Збройні сили показали, що Росія — «паперовий тигр». «Ми показали, що Росію можна і потрібно бити на полі бою. Це те, що ми робимо в Україні. І ми впевнені, що це надихнуло російських партизанів і тих російських громадян, які сподіваються щось змінити і не хочуть бути частиною цього злочину агресії», - наголосив він.

Читайте також: Нідерланди можуть першими передати F-16 Україні - радник Резнікова

Сак зазначив, що є росіяни, «які не хочуть, щоб їхні діти жили з вічним соромом і ганьбою через те, що група людей у Кремлі робить з Україною та світом».

Радник Резнікова дистанціював Україну від прямого зв’язку з російськими партизанами, але сказав, що вони мають схожі цілі. «Мені здається, мета цих дій була сформульована вчора тими, хто їх вчинив. Вони заявили, що хочуть демілітаризувати цю частину Росії. Вони хочуть, щоб війна пішла з їхньої території. І це насправді відповідає нашим цілям. Оскільки ми віримо, що для того, аби Україна була в безпеці, Європа була в безпеці після того, як ми переможемо Росію на полі бою, нам усім потрібно буде створити демілітаризовану зону певної форми в частинах Росії», - додав Сак.

Читайте також: Що відомо про події у Бєлгородській області та що говорить Київ?

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Бєлгородській області Росії почалися вибухи. Згодом «Русский добровольческий корпус» (РДК) та Легіон «Свобода Росії», заявили, що вони ведуть визвольну боротьбу за повалення путінського режиму та за свободу для свого народу.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до подій у Бєлгородській області. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов наголосив, що ситуація в Бєлгородській області РФ є внутрішнім конфліктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-