Високі технології та імпортні комплектуючі не постачаються до рф масово - Данілов

Високі технології та імпортні комплектуючі не постачаються до рф масово - Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Високі технології та імпортні комплектуючі майже не постачаються на територію російської федерації. 

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Укрінформ.

“Високі технології та запчастини майже не постачаються на територію російської федерації. Якщо постачаються, то обсяг є вкрай мізерним і не вирішує всі ці питання, які є зараз викликом для росії”, - сказав Данілов.

Він додав, що економіку російської федерації складно знищити, враховуючи те, що вона сировинна і є країни, які купують у росії цю сировину і платять за це гроші.

Також секретар РНБО зазначив, що санкції проти росії справді діють.

“Якщо б санкційний механізм не був започаткований, то російська федерація мала б зовсім інші можливості саме з використання технологій для виробництва зброї, які є на заході. Сьогодні ми можемо чітко розуміти, що завдяки санкціям на росії відбувається дуже багато негативних процесів. Це наслідки саме впровадження цих санкцій”, - зауважив Данілов.

Читайте також: росія отримує західні збройні технології в обхід санкцій - NYT

Крім того, він підкреслив, що США проводять величезний моніторинг усього того, що постачається на територію росії, тому якщо буде доведено, що ті чи інші компанії приймають у цьому участь, то стосовно них також будуть введені жорсткі заходи, щоб цього не відбувалося.

Як повідомляв Укрінформ, західні санкції проти росії продемонстрували свій вплив – хоча експорт нафти в березні був найвищим з часів пандемії, дохід рф знизився на 43%, тобто вдвічі, порівняно з минулим роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-