російські кібератаки не завадять Канаді підтримувати Україну - Трюдо

російські кібератаки не завадять Канаді підтримувати Україну - Трюдо

Укрінформ
російські хакери тимчасово вивели з ладу сайт прем’єр-міністра Канади, однак це не завадить подальшій канадській підтримці України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Торонто заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Якщо хтось цікавиться, то спроможність росії на кілька годин вивести з ладу офіційний сайт уряду Канади жодним чином не завадить нам непохитно підтримувати Україну”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Допомога Канади Україні перевищила $6 мільярдів

Він додав, що росія регулярно намагається завдавати кібернетичних ударів по країнах, до яких з візитами прибувають українські посадовці, тому “обраний час не дивує”.

За словами Трюдо, жодної фізичної шкоди канадській критичній інфраструктурі кібератаками завдано не було.

Читайте також: Україна сподівається на розширення поставок важкої зброї від Канади - Шмигаль

Зауважимо, що офіційний сайт прем’єр-міністра Канади не відкривався протягом кількох годин, проблеми із роботою учора мав і сайт сенату. Відповідальність за організацію обох технічних збоїв взяла на себе проросійська група хакерів.

Читайте також: Шмигаль назвав Канаду одним із лідерів у запровадженні санкцій проти рф

Як повідомляв Укрінформ, наразі з візитом у Канаді перебуває прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він вже провів перемовини із Джастіном Трюдо, міністром оборони Анітою Ананд, міністром закордонних справ Мелані Жолі та міністром фінансів Христею Фріланд. Окрім цього глава українського уряду поспілкувався із проводом української громади Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-