Шмигаль назвав Канаду одним із лідерів у запровадженні санкцій проти рф

Шмигаль назвав Канаду одним із лідерів у запровадженні санкцій проти рф

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив сподівання, що у Канаді дедалі більше російських активів будуть конфісковані і передані для відбудови України.

Про це він заявив на спільній із Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада є одним з лідерів у запровадженні санкцій проти росії. Ця послідовна, принципова політика буде продовжена. Сподіваюся, що завдяки ухваленим минулого року законам все більше російських активів у Канаді будуть конфісковані та передані для відбудови зруйнованих міст і домівок в Україні», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Україна сподівається на розширення поставок важкої зброї від Канади - Шмигаль

Він зазначив, що заморожені на Заході активи, суверенні кошти рф та активи російських олігархів мають стати основою для відбудови України.

«росія має понести відповідальність і заплатити за зруйноване. Це правильно, і головне – це справедливо», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України

Глава уряду зауважив, що Україна має особливу історію відносин з Канадою. Це не просто стратегічне партнерство, а справжня дружба між країнами і їхніми народами.

«Канада – перша країна західного світу, яка визнала незалежність України. Сьогодні Канада – один з лідерів західного демократичного Альянсу, який підтримує нашу боротьбу проти неспровокованої російської агресії. І Канада увійшла до п’ятірки наших партнерів за обсягами військової та фінансової підтримки», - заявив очільник українського уряду.

Шмигаль поінформував, що під час переговорів із канадськими урядовцями сторони узгодили подальші кроки для розбудови проукраїнської коаліції та обговорили необхідні швидкі кроки для формування необхідних сил в Україні для здійснення чергового етапу контрнаступу.

Читайте також: Канада та Україна розширили угоду про вільну торгівлю

Він подякував канадському уряду та народу за допомогу українцям у боротьбі за свободу і незалежність, а також демократичні принципи.

«Дякую парламенту Канади за одноголосну підтримку численних ініціатив, які посилюють українську боротьбу на усіх фронтах. І, безперечно, ми вдячні канадському народу за непохитність і підтримку нашої країни», - додав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Україна закуповуватиме ядерне паливо у Канади

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада негайно передасть Україні десятки тисяч одиниць стрілецької зброї та мільйон набоїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-