Україна сподівається на розширення поставок важкої зброї від Канади - Шмигаль

Україна сподівається на розширення поставок важкої зброї від Канади - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Україна сподівається на розширення поставок важкої зброї від Канади, зокрема, танків і броньованих машин.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на спільній із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Наступне важливе питання (яке було обговорено під час зустрічі Шмигаля і канадської делегації – ред.) – це військова допомога Україні. Для того, щоб оборонятися – роблю наголос на цьому - і звільняти наші нині окуповані території. Ми вдячні уряду Канади за приєднання до «Леопардової коаліції» і сподіваємося на розширення поставок важкої зброї, зокрема, танків, броньованих машин, а також боєприпасів. Ми сьогодні також обговорили це з паном прем’єр-міністром і з членами уряду», - сказав він.

Сторони зустрічі обговорили і питання участі канадських компаній у повоєнному відновленні України.

«Це буде наймасштабніший проєкт у Європі з часів Другої світової війни. За оцінками Світового банку, сьогодні мова йде про 411 мільярдів доларів руйнації і втрат, які росія нанесла Україні… Очікуємо на рішення канадського уряду щодо використання фінансових інструментів для стимулювання діяльності канадських компаній в Україні», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України

Прем’єр-міністр України подякував усім канадцям за віддану та непохитну допомогу Україні та українцям. За його словами, канадська зброя дозволяє нам захистити власну землю, а фіндопомога Канади дозволяє тримати українську економіку на плаву, зберігати робочі місця, надавати допомогу тим, хто втратив домівки через російський терор.

«Гуманітарна допомога Канади дозволяє здійснювати розмінування сільськогосподарських земель, зберігати врожай і підтримувати вразливі групи суспільства та розслідувати воєнні злочини. Україна відчуває міцну підтримку і принципову позицію Канади для того, щоб зупинити агресора», - зазначив він.

За його словами, ми всі розуміємо ризики для вільного і демократичного світу, коли агресія, подібна тій, яку зараз вчиняє рф проти України, залишається безкарною. 

«І ми вдячні Канаді та всім нашим союзникам за підтримку нашої країни. Ми вдячні за дії. І ми віримо, що канадська підтримка та підтримка наших союзників буде продовжуватися до повної перемоги України», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль разом із Фріланд провів зустріч з українською громадою у Канаді

Крім того, глава уряду констатував, що Україна отримує пряму підтримку від української громади в Канаді та канадського народу.

“Ми отримуємо пряму підтримку від української громади в Канаді, а також канадського народу. Це надзвичайно тепло сприймається українськими людьми. Це наповнює нас та дає зрозуміти, що ми не самі у цій боротьбі”, - сказав Шмигаль. 

Він повідомив, Україна отримала від Канади понад 50 мільйонів доларів з гуманітарних та соціальних донатів, які були використані на ліки, їжу та інші потреби. 

Як повідомлялося, Канада та Україна розширили угоду про вільну торгівлю.

Фото: Twitter/Наша Канада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-