Війська рф використовують артилерію для компенсації зниженого наступального потенціалу – ISW

Війська рф використовують артилерію для компенсації зниженого наступального потенціалу – ISW

Укрінформ
росія веде бої вздовж усієї лінії фронту, проте її загальне просування наближається до кульмінації і окупанти використовують артилерію, щоб компенсувати знижений наступальний потенціал.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зокрема, зазначається, що 8 квітня голова Ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко повідомив, що російські війська ведуть бої на всій лінії фронту, але наступальний потенціал росії продовжує знижуватися.

За його словами, війська рф не просуваються серйозно ніде на лінії фронту, а темпи атак в Бахмуті та на околицях дещо знизилися на одних ділянках і повністю зупинилися на інших.

Тимочко оцінив російський наступ на Авдіївку як такий, що «захлинувся», і підкреслив, що рф досі не взяла під контроль Мар’їнку, незважаючи на те, що перетворила місто на руїни.

Водночас російські війська використовують артилерію, щоб компенсувати знижений наступальний потенціал, повідомляють в ISW.

Аналітики вважають, що високий попит на снаряди свідчить, що росія значною мірою покладається на артилерію, щоб компенсувати ключові недоліки в бойовій спроможності, зокрема погані навички наземного штурму та недоступність авіації в Україні.

російські війська використовують важкі артилерійські обстріли, щоб повністю зруйнувати населені пункти, перш ніж захопити їх наземними атаками.

Читайте також: ГУР про витік «документів щодо контрнаступу» : росія проводить свої спецоперації у фотошопі

«Триваючий дефіцит артилерійських боєприпасів у росії підірве здатність російських військових продовжувати компенсувати інші свої недоліки та обмеження», – йдеться у зведенні.

Як повідомлялося, військове командування рф, імовірно, створює ротні загони у ключових формуваннях на передовій для ведення бойових дій у містах і посилення боєздатності підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-