Загарбники на Вовчанському напрямку за добу втратили понад 100 осіб убитими

Загарбники на Вовчанському напрямку за добу втратили понад 100 осіб убитими

Дані Генштабу
Укрінформ
Оперативна обстановка на півночі Харківщини залишається складною та динамічно змінюється. За добу тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили понад 100 осіб.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуку.

«Ведуться бойові дії на напрямках Пильна - Лук’янці, Пильна - Глибоке, Пильна - Олійникове, Муром - Бугруватка.  Крім того, противник проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча - Глибоке, Олійникове - Глибоке, Олійникове - Лук’янці, Муром - Стариця, Плетенівка – Тихе», - вказується в повідомленні.

За даними Генштабу, протягом доби на цих напрямках ворог здійснив 22 штурмові дії, із них 14 - ще тривають.

Читайте також: На значній частині прикордонної смуги Харківщини тривають жорстокі бої - Зеленський

Як зазначається, для наступу на прикордонне місто Вовчанськ ворог задіяв значні сили у складі до п’яти батальйонів та не рахується із власними втратами. За добу тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили понад 100 осіб.

«На даний час ворог має тактичний успіх», - інформує Генштаб ЗСУ.

Водночас сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону. Українські захисники ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження противнику, широко застосовують безпілотні системи для розвідки і точкових ударів для завдання максимальних втрат. Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації.

Читайте також: З Вовчанського напрямку за день евакуювали 1,6 тисячі людей

«В ході визначення завдань військам, одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів», - наголошують у Генштабі ЗСУ.

Як повідомлялося, протягом минулої доби на фронті відбулися 146 бойових зіткнень,  Сили оборони відбили 30 атак на Покровському напрямку, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-