Злочини росіян в Україні не матимуть строку давності, усі винні відповідатимуть – Єрмак

Злочини росіян в Україні не матимуть строку давності, усі винні відповідатимуть – Єрмак

Укрінформ
Кожен російський загарбник, причетний до наказів або виконання злочинів на території України, буде притягнути до відповідальності, терміну давності у цих справах немає.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«За життя людей, за покалічене здоров’я будуть відповідати загарбники. Жоден не уникне цієї відповідальності. Сьогодні дійсно світ, у першу чергу за лідерства України, демонструє, що ми дуже і дуже серйозно налаштовані. Я впевнений, у тому, що всі, починаючи від російського керівництва, які віддавали ганебні злочинні накази, і до останнього солдата, який прийшов, як загарбник, на українську землю, будуть відповідати. Без строку давності», - підкреслив Єрмак.

Читайте також: Чехія сподівається, що Спеціальний трибунал засудить російське керівництво

Як повідомлялося, Україна розраховує на ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо відповідальності за воєнні злочини в України та підтримку спецтрибуналу проти росії у квітні.

У вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Читайте також: Лідери країн Балтії виступили за створення міжнародного спецтрибуналу для рф

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-