Буча може стати майданчиком для трибуналу проти росії – Президент

Буча може стати майданчиком для трибуналу проти росії – Президент

Укрінформ
Задля відновлення справедливості, Буча може стати одним із майданчиків, на якому базуватиметься трибунал, що має засудити російську агресію проти України, путіна та його оточення.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників Бучанського саміту, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Глави держави.

"Коли ми розглядали ідею цього саміту, ми подумали, що в майбутньому, коли обов'язково зло буде покарано, Буча може стати одним із майданчиків - фундаментів для трибуналу проти агресії росії, проти того горя, яке Президент путін та його коло принесли на нашу землю", - зазначив він.

Читайте також: У Бучі досі неопізнані 70 тіл людей, убитих росіянами

Водночас Зеленський підкреслив, що підтримка з боку інших держав Бучанського саміту є показником утвердження справедливості. За його словами, в установчому саміті взяли участь близько 50-тьох країн та організацій. Він подякував лідерам, які прибули на захід, а також тим, хто долучився онлайн.

"Для кожного українця та України це важливо, тому що є пріоритети - перемога та справедливість. І ці два кроки, які ми маємо досягти, та досягнемо", - підкреслив Президент.

Читайте також: Скоєні в Бучі злочини показали справжнє обличчя російської агресії - прем’єр Хорватії

Також Зеленський подякував за роботу журналістам, які висвітлювали наслідки окупації Бучі військами рф.

"Про Бучу дізнався весь світ: про українців, убитих на вулицях солдатами росії, про людей, закатованих у підвалах, про розстріляних на дорогах, про дорослих, про дітей, чиї тіла були знайдені в могилах Бучі", - сказав Президент.

Читайте також: Звірства в Бучі показали світові, що таке війна путіна - Шольц

Водночас він наголосив що Буча має стати символом справедливості - для України, Європи та всього світу, щоб "кожен російський вбивця, кат та терорист відповів за злочини проти наших людей".

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський спільно з іноземними гостями, які приїхали в Україну з нагоди річниці звільнення від російських загарбників міста Буча на Київщині, пройшлися вулицею Вокзальна, де було знищено колону російської воєнної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-