У Бучі досі неопізнані 70 тіл людей, убитих росіянами

У Бучі досі неопізнані 70 тіл людей, убитих росіянами

Укрінформ
У Бучі наразі залишаються неопізнаними 70 тіл людей, які були вбиті російськими загарбниками на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомив керівник Бучанської окружної прокуратури Руслан Кравченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«На сьогоднішній день 70 тіл неопізнаних залишається», - сказав він, уточнивши, що це стосується саме Бучі.

Очільник прокуратури пояснив, що особи не всіх загиблих громадян вдалося встановити після перших експертиз, тому органами прокуратури та досудового розслідування були призначені додаткові молекулярні генетичні експертизи.

Читайте також: Понад 1400 смертей: Зеленський показав кадри 33 днів окупації Бучі

Крім того, Кравченко зазначив, що шукали родичів загиблих, щоб взяти зразки генетичного матеріалу для проведення експертиз.

Водночас керівник окружної прокуратури нагадав, що загалом у Бучанському районі встановлено, ідентифіковано та зібрано докази щодо 97 воєнних злочинців рф. 35 кримінальних проваджень відправлено до суду, двоє осіб вже засуджено.

Кравченко додав, що воєнні злочини не мають терміну давності.

Як повідомлялося, за даними Офісу генерального прокурора, російські загарбники вчинили в Бучанському районі Київської області більш як 9000 воєнних злочинів.

У п’ятницю в Бучі відбулися заходи з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників за участю Президента України Володимира Зеленського, Президента Молдови Маї Санду, Прем’єр-міністра Словенії Роберта Голоба, Прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича, Прем’єр-міністра Словенії Едуарда Хегера.

Фото: Олег Рева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-