росіяни вчинили у Бучанському районі понад 9000 воєнних злочинів - генпрокурор

росіяни вчинили у Бучанському районі понад 9000 воєнних злочинів - генпрокурор

Укрінформ
російські загарбники вчинили в Бучанському районі Київської області більш як 9000 воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

За словами генерального прокурора України Андрія Костіна, "за 33 дні окупації в Бучанському районі було вчинено більш як 9000 воєнних злочинів. Жахливі цифри… Понад 270 злочинів щодня. Понад 1400 мирних мешканців було вбито. Багато з них — закатовано. Серед загиблих — 37 дітей. Ще 52 дітей було поранено".

За цей рік, наголосив Костін, органи прокуратури повідомили про підозру майже сотні військових рф. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 35. Серед них — генерал-полковник, командувач Центрального військового округу рф, який безпосередньо керував захопленням Сумської, Чернігівської та Київської областей.

До 12 років позбавлення волі засуджено двох військовослужбовців рф за незаконне позбавлення волі цивільних і мародерство, зазначив генпрокурор.

Читайте також: Буча, Ізюм, Маріуполь, Харків можуть дати назву майбутньому спецтрибуналу – генпрокурор

На його переконання, "всі ці злочини — не випадковість. Це частина спланованої стратегії росії, спрямованої на знищення України як держави та українців як нації".

"Ми не зупинимося, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки.

Сьогодні проводимо черговий раунд дискусій з міжнародними партнерами, присвячений розбудові мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини", - наголосив Костін.

Читайте також: Буча та Бабин Яр свідчать, що зло має бути знищене силою - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наголосив, що Буча стала символом звірств російської загарбницької армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-