У росії планують мобілізувати 400 тисяч під виглядом «добровольців» – британська розвідка

У росії планують мобілізувати 400 тисяч під виглядом «добровольців» – британська розвідка

Укрінформ
російська влада готується розпочати велику військову кампанію з набору додаткових 400 000 військових, не називаючи це мобілізацією.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«російські ЗМІ повідомляють, що влада готується розпочати велику військову кампанію з набору додаткових 400 000 військових. У росії презентують цю кампанію як залучення добровольців і професійних кадрів, а не як нову обов’язкову мобілізацію», - заявили у відомстві.

У Міноборони Британії додали, що існує реальна ймовірність того, що на практиці ця різниця буде розмитою, і що регіональна влада намагатиметься досягти встановлених цільових показників набору, примушуючи чоловіків вступати до лав армії рф.

Читайте також: рф хоче мобілізувати всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини – Маляр

Зазначається, що російська влада обрала «модель добровольця», щоб задовольнити дефіцит персоналу з метою мінімізації кількості незгодних у середині країни.

«Дуже малоймовірно, що в цій кампанії буде залучено 400 000 справжніх «добровольців». Відновлення бойових можливостей рф в Україні вимагатиме не лише персоналу; росії потрібно більше боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз», - додали у Міноборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, кількість росіян, мобілізованих на війну проти України, може бути значно більшою від заявлених кремлем 300 тисяч, перевищуючи пів мільйона осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-