рф хоче мобілізувати всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини – Маляр

рф хоче мобілізувати всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини – Маляр

Укрінформ
До мобілізаційних заходів на тимчасово захоплених територіях Луганщини російські загарбники хочуть залучити все місцеве чоловіче населення.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє у Телеграмі.

У Старобільську, Щастя, Новоайдарі, Нижньотеплому, Новопскові Луганської області оголошений черговий етап масштабної військової підготовки російських військ з проведенням у цьогорічний весняно-літній період мобілізаційних навчань (тренувань).

«До участі в зазначених мобілізаційних заходах росіяни хочуть призвати все місцеве чоловіче населення призовного віку (насамперед тих, які отримали громадянство рф та так званої лнр). При цьому загарбники для мотивування потенційних призовників до служби в російських військах обіцяють передавати їм примусово відчужене житло громадян України, які вимушено залишили тимчасово захоплену територію», - зазначила Маляр.

Читайте також: Більшість мобілізованих росіян втекла б з передової, якби не загороджувальні загони - розвідка

У свою чергу, чоловіки, усвідомлюючи перспективу потрапити на фронт після проходження військової підготовки, звільняються з роботи та змінюють місце проживання.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни у тимчасово окупованому Криму вербують до лав росармії рятувальників, пожежників, працівників пенітенціарної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-