Кількість мобілізованих у росії може перевищувати 520 тисяч - ЗМІ

Кількість мобілізованих у росії може перевищувати 520 тисяч - ЗМІ

Укрінформ
Кількість росіян, мобілізованих на війну проти України, може бути значно більшою від заявлених кремлем 300 тисяч, перевищуючи пів мільйона осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона за результатами власного дослідження про кількість термінових шлюбів серед тих, хто отримав повістки.

Це продовження першого дослідження Медіазони, опублікованого чотири місяці тому. Нові зведення загсів дозволили уточнити оцінку кількості мобілізованих у 527 703 особи (замість минулого показника 492 тис.).

Після початку так званої часткової мобілізації у росії 21 вересня чоловікам, які отримали повістку, дозволили одружитися в прискореному порядку – відразу, а не через місяць. Цим масово скористалися чоловіки, які довгий час не оформлювали свої сімейні стосунки. Річ у тім, що дружини мобілізованих можуть розраховувати на компенсації у разі їх загибелі на фронті.

Читайте також: Мобілізовані росіяни жаліються, що їх відправляють «на забій» - CNN

Наприкінці жовтня призов за мобілізацією офіційно завершився, але оформлення одружень в один день продовжилося. Так, у Саратовській області у грудні, тобто через місяць після заяв про закінчення мобілізації, було зареєстровано 117 одружень за участю мобілізованих, в Омській – 89.

Медіазона також посилається на дані росстату, які показують різке збільшення кількості реєстрацій шлюбу торік у порівнянні з попереднім роком. У листопаді їх було більше на 45 тисяч, ніж у 2021-му, а в грудні – на 16 тисяч. Утім, видання зауважує, що не у всіх випадках ідеться про мобілізованих.

Читайте також: Через значні втрати ворог веде приховану мобілізацію на Кавказі - Генштаб ЗСУ

Медіазона вирахувала ймовірну кількість мобілізованих на підставі даних із 50 регіонів, де одружилися майже 25 тисяч чоловіків, які отримали повістки. Маючи інформацію про кількість чоловіків призовного віку, які не перебували у шлюбі, видання дійшло висновку, що в цих регіонах призвали близько 240 тисяч осіб, а по всій Росії – понад 525 тисяч.

Як повідомлялося, путін та інші керівники рф стверджували, що у росії були мобілізовані 300 тисяч осіб, ще близько 20 тисяч пішли до армії добровольцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-