Мобілізовані росіяни жаліються, що їх відправляють «на забій» - CNN

Мобілізовані росіяни жаліються, що їх відправляють «на забій» - CNN

Укрінформ
Мобілізовані російські військовослужбовці, кинуті на війну проти України, заявляють, що їх відправляють «на забій» як витратний матеріал.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що військові з полку №1439, який дислокується в Іркутську, уже вдруге виступають з аналогічним протестом.

В останньому відеозверненні, оприлюдненому в суботу, група осіб у військовій формі стверджує, що вони отримали «незаконні й злочинні накази» від свого командування – їх відправили «на забій» штурмувати Авдіївський укріпрайон без будь-якої підтримки та підготовки.

Читайте також: Через значні втрати ворог веде приховану мобілізацію на Кавказі - Генштаб ЗСУ

«Командування «днр» розстрілює з кулеметів та БМП наших мобілізованих за те, що вони відмовляються йти до штурмових підрозділів... На цей час цей батальйон практично повністю знищений», – каже один з військових.

За його словами, підрозділ перебуває у «відчайдушному становищі».

Інше відео від військових цього самого полку було поширене наприкінці січня. У ньому група солдатів розповіла, що їхні командири обстрілювали їх за те, що вони відмовлялися йти на передову, та змушували воювати без належної підтримки. «Наше командування прямо каже нам, що ми – витратний матеріал», – заявили вони.

Читайте також: Перехоплення ГУР: Загарбник жаліється, що російські військові обстрілюють своїх

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення Сили оборони знищили вже близько 148 тисяч 130 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-