Загроза надводних безпілотників обмежує дії чорноморського флоту рф - розвідка Британії

Загроза надводних безпілотників обмежує дії чорноморського флоту рф - розвідка Британії

Укрінформ
Загроза з боку надводних безпілотників, ймовірно, обмежує дії чорноморського флоту рф.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначають у британському оборонному відомстві, 22 березня щонайменше три надводні та один літальний безпілотник намагалися завдати удару по військово-морській базі рф у тимчасово окупованому Севастополі. За інформацією з відкритих джерел, один морський дрон зупинився через оборонні бонові загородження, решта два були знищені в гавані. При цьому російські чиновники заявили, що жодне судно рф не постраждало.

У Міноборони Британії також нагадали, що під час попередньої атаки безпілотників у Севастополі 29 жовтня 2022 року, за повідомленнями, були пошкоджені тральщик "Иван Голубец" та фрегат "Адмирал Макаров".

Читайте також: Флот морських дронів: для Україниідеальний засіб оборони з моря

"Попри те, що нові атаки, вочевидь, не завдали шкоди військовим об'єктам, загроза безпілотників, імовірно, продовжує обмежувати операції чорноморського флоту рф", - вважають у британській розвідці.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Севастополі вранці 22 березня пролунали гучні вибухи, було перекрито переправу через Севастопольську бухту.

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк у цьому зв'язку заявила, що сезон знищення ворога у тимчасово окупованому Криму тільки починається, і деталі озвучувати зарано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-