Розстріляним росіянами бійцем є Олександр Мацієвський – ТрО «Північ»

Розстріляним росіянами бійцем є Олександр Мацієвський – ТрО «Північ»

Фото
Укрінформ
Регіональне управління Сил Територіальної оборони «Північ» ЗСУ заявило, що воїном, якого російські воєнні злочинці розстріляли за слова «Слава Україні», є їхній боєць із Ніжина Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Про це йдеться в повідомленні Регіонального управління Сил ТрО “Північ” Збройних Сил України, розміщеному у Фейсбуці

"6 березня 2023 року у мережі були оприлюднені чергові докази російських воєнних злочинів. Вся Україна побачила страту українського воїна, бійця 163 батальйону 119 окрема бригада ТрО Чернігівської області. Відео героїчної загибелі Олександра Мацієвського за добу стало вірусним і нікого не залишило байдужим", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ТрО "Північ", 30 грудня 2022 рок на околицях Соледару він і ще четверо військовослужбовців під час переміщення прийняли зустрічний бій з чисельнішими силами противника. Десь о 12-й годині візуальний контакт і зв'язок з ними зник. Прорватися до місця їхньої позиції підкріплення не змогло через безперервний мінометний обстріл та щільний вогонь зі стрілецької зброї.

Читайте також: Гутерреш прокоментував відео із розстрілом росіянами українського військового

"Ми до кінця не знаємо подробиці того бою. Невідомо, хто і як загинув, невідомо, як Олександр потрапив у полон, свідків на жаль не лишилося, всі загиблі або зниклі безвісти. Щодо відео: мати Олександра, його син Михайло і військовослужбовці його підрозділу впізнали побратима на цих кадрах", - наголосили в ТрО "Північ".

Військові наголошують, що за деякий час відбувся обмін і тіла наших Героїв, що загинули у тому бою, було передано українській стороні. 14 лютого 2023 року Ніжин зміг провести в останню путь свого земляка. 

Читайте також: Відео розстрілу полоненого виклали, намагаючись залякати українців - Юсов

Нагадаємо, що 7 березня у Сухопутних військах заявили, що страченим росіянами військовослужбовцем Збройних сил України, за попередніми даними, є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Як повідомляв Укрінформ, у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстрілюють українського військового за фразу “Слава Україні!”.

6 лютого ​​Головне слідче управління Служби безпеки України зареєструвало кримінальне провадження щодо відео з розстрілом українського військовослужбовця росіянами.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що жорстокий розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій і черговий воєнний злочин рф. російські військові, які вчинили страту, мають бути знайдені та покарані. Він додав, що вже відправив це жорстоке відео міжнародним партнерам та омбудсменам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину рф.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 6 березня прокоментував відео розстрілу, яке вчинили російські окупанти. “Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: “Слава Україні!”. Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: “Герою слава! Героям слава! Україні слава!”. І ми знайдемо вбивць”, - сказав Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-