Гутерреш прокоментував відео із розстрілом росіянами українського військового

Гутерреш прокоментував відео із розстрілом росіянами українського військового

Укрінформ
Кадри з убивством українського військовополоненого є ще одним нагадуванням про необхідність дотримання законів ведення війни.

Про це сказав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час спілкування за ЗМІ у Києві разом з Президентом Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо працювати над вирішенням гуманітарних проблем, зокрема допомагати з обміном військовополонених. Жахливі кадри, коли український військовослужбовець, очевидно, був убитий – це ще одне нагадування про необхідність дотримання законів ведення війни», - сказав Генеральний секретар ООН.

Читайте також: росіяни розстріляли полоненого бійця ЗСУ після слів «Слава Україні» - Єрмак відреагував

Як повідомлялося, 6 березня у мережі з’явилось відео, на якому росіяни розстріляли українського військовополоненого. На кадрах український боєць на вимогу росіян зняти шеврон ЗСУ відповідає гаслом "Слава Україні!", після чого його розстрілюють. Де і коли було знято відео — невідомо.

СБУ та Офіс Генпрокурора розслідують страту полоненого.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-партнерам і колегам-омбудсменам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця як приклад чергового воєнного злочину рф.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана негайно розпочати розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-