ЄС запропонує план суттєвого нарощення поставок боєприпасів до України - Bloomberg

ЄС запропонує план суттєвого нарощення поставок боєприпасів до України - Bloomberg

Укрінформ
Європейський Союз має намір суттєво наростити виробництво боєприпасів та їх постачання Україні для відбиття російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у документів, з яким ознайомилося агентство Bloomberg.

“Пропозиція закликає до негайної передачі боєприпасів, особливо артилерійських снарядів калібру 155-мм, з наявних запасів або вже розміщених замовлень, а також використання спільного механізму закупівель та збору замовлень для європейської промисловості. Документ також передбачає нарощування європейської промислової потужності для вдоволення чинних та майбутніх потреб”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Партнери мають посилити допомогу України боєприпасами - Шольц

Зазначається, що план ЄС складається із трьох частин, першою з яких є створення фонду 1 млрд євро для відшкодування витрат державам-членам за передані Україні боєприпаси із національних запасів.

Другою частиною плану передбачене створення семирічного проєкту спільних закупівель на рівні Європейського оборонного агентства, який дозволить завантажити європейських виробників замовленнями на різноманітні боєприпаси.

Читайте також: Половина швейцарців підтримують надання боєприпасів Україні

ЄС також запропонує вжити ряд кроків, покликаних у більш довгостроковій перспективі збільшити виробництво боєприпасів. Ці кроки можуть передбачати: пришвидшення видачі дозволів, спрощення процедури переобладнання підприємств, сприяння співпраці компаній оборонного комплексу, полегшення доступу до фінансування тощо.

Читайте також: Генсек НАТО вважає, що союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів для України

Однак у стратегічному документі не вказується, які кошти ЄС готовий виділити на досягнення поставлених цілей.

“Усі три складові критично важливі для підтримки наших зусиль із допомоги Україні у майбутньому. Усі три складові необхідно виконувати паралельно й негайно”, - стверджується у пропонованому документі.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні зараз стає «битвою за логістику», тому союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-