Генсек НАТО вважає, що союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів для України

Генсек НАТО вважає, що союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів для України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні зараз стає «битвою за логістику», тому союзники повинні нарощувати виробництво боєприпасів.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Sky News, передає Укрінформ.

Столтенберг зазначив, що західні поставки боєприпасів не є достатніми на поточному рівні, оскільки їхнє застосування набагато інтенсивніше.

«Єдиний спосіб зберегти нашу підтримку України – це робити те, що ми почали робити зараз, а саме взаємодіяти з оборонною промисловістю, щоб переконатися, що союзники підписують довгострокові контракти», – наголосив генсек НАТО.

Він підкреслив, що Альянс буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

«Ми не можемо дозволити путіну перемогти в Україні – це буде трагедією для українців, але це буде небезпечно для нас», – сказав генсек.

На запитання журналіста, чи буде Україні дозволено приєднатися до оборонного військового альянсу, Столтенберг відповів, що позиція НАТО незмінна.

«Україна стане членом НАТО, але зараз основна увага приділяється тому, щоб Україна могла переважати як суверенна, незалежна країна в Європі», – сказав він.

Читайте також: Україна та її партнери здійснюють найбільшу логістичну операцію з часів Другої Світової - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час зустрічі з українськими журналістами заявив, що Україна приєднається до НАТО в майбутньому, і над її зближенням з Альянсом Британія працює вже зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-