Україна та її партнери здійснюють найбільшу логістичну операцію з часів Другої Світової - Кулеба

Україна та її партнери здійснюють найбільшу логістичну операцію з часів Другої Світової - Кулеба

Укрінформ
ЄС, НАТО і Україна ефективно поєднують зусилля у боротьбі проти російської агресії для досягнення лише однієї спільної мети – якнайшвидшого завершення цієї російської війни неминучою перемогою України.

Про це сьогодні у брюссельській штаб-квартирі НАТО під час прес-конференції за підсумками тристоронньої зустрічі за участі Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та високого представника ЄС Жозепа Борреля заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З лютого 2022 року Україна та її найближчі партнери здійснюють, напевно, найбільшу логістичну операцію з часів Другої Світової війни. За політичними рішеннями та заявами стоять мільйони проблем, які мають бути вирішені. Що більшою буде координація, то швидше українська армія відкине російську армію з території України, і то швидше буде поновлений мир у євроатлантичному просторі», - наголосив керівник українського зовнішньополітичного відомства.

Він подякував НАТО і Європейському Союзу за тренувальні програми для українських військовослужбовців, які є дуже ефективними, та порушив питання щодо початку тренування також для українських пілотів.

«Щодо замовлення поставок (зброї – ред.), ми мали дуже поглиблене обговорення. Сторони погодилися встановити контактний механізм на робочому рівні, щоб вирішувати проблеми, пов’язані із виробництвом зброї і боєприпасів, та для тіснішого співробітництва між виробниками, конструкторами та отримувачами цієї зброї… Виробничі спроможності існують. Спроможності з доставки також існують. Тож нам потрібна координація для результату. Саме це ми обговорювали сьогодні», - сказав Кулеба.

Він повідомив, що звернувся до генерального секретаря НАТО із пропозицією запланувати проведення наступного щорічного промислового форуму НАТО що швидше, ймовірно, вже цієї весни, щоб зібрати разом всіх представників оборонної промисловості, включаючи українську оборонну промисловість, для обговорення подальшого співробітництва. Водночас, український міністр висловив вдячність Генеральному секретарю НАТО за допомогу у розбудові сучасної системи оборонного замовлення в Україні.

«Ми будемо рухатися вперед для досягнення єдиної мети – завершити цю війну так швидко, як це можливо, завершити її перемогою України, яка є неминучою», - наголосив міністр закордонних справ України.

Читайте також: На запит України НАТО допоможе з розробкою системи закупівель зброї – Столтенберг

Як вже повідомлялося, сьогодні в Брюсселі вперше в історії відбулася тристороння зустріч між Генеральним Секретарем НАТО, високим представником ЄС Жозепом Боррелем та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, які обговорили заходи із прискорення допомоги для України у боротьбі проти російського вторгнення.

Фото: @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-