На запит України НАТО допоможе з розробкою системи закупівель зброї – Столтенберг

На запит України НАТО допоможе з розробкою системи закупівель зброї – Столтенберг

Укрінформ
На тристоронній зустрічі Україна-ЄС-НАТО сторони погодилися щодо допомоги з розробкою ефективної, прозорої та підзвітної системи закупівель зброї для України.

Про це заявили генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній із високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції за підсумками зустрічі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це перетворилося на війну на виснаження, на боротьбу логістик. Ключові можливості мають діставатися України до того, як росія зможе скористатися моментом. Тож ми з міністром закордонних справ Кулебою, високим представником Боррелем обговорили потребу в пришвидшенні виробництва та покращенні нашої системи закупок, щоб продовжувати підтримувати Україну. На запит України ми погодилися, що НАТО треба допомагати із розробкою системи закупівель, яка була б ефективною, прозорою та підзвітною», - оголосив Столтенберг.

Він додав, що сторони погодилися провести зустріч експертів із закупівель України, ЄС і НАТО, щоб подивитися, що можна зробити щодо надання Україні потрібної зброї.

Кулеба зі свого боку зауважив, що погодилися інтенсивно працювати задля розв’язання трьох питань: як якомога ефективніше тренувати, як якомога ефективніше виробляти зброю і снаряди та як якомога ефективніше постачати це на поле бою.

«Настав час, аби дипломати та високопосадовці отримали доступ до деталей виробництва та закупівель для того, щоб побудувати найефективніший механізм», - оголосив міністр. Глава МЗС акцентував, що працюватиме контактний механізм на робочому рівні для того, щоб вирішувати питання з виробництва одиниць зброї та снарядів, та для налагодження співпраці між виробником, підрядчиком та бенефіціаром.

Крім того Кулеба відзначив, що підняв питання тренувань пілотів.

Читайте також: У НАТО стурбовані тим, що Китай може надати підтримку росії — Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ перебуває в Брюсселі для участі в перші тристоронній зустрічі Україна-ЄС-НАТО для координації зусиль щодо зброї, тренувань, збільшення обсягів роботи оборонної промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-