Половина швейцарців підтримують надання боєприпасів Україні

Половина швейцарців підтримують надання боєприпасів Україні

Опитування
Укрінформ
Близько 50% швейцарців підтримують передання Україні третіми країнами боєприпасів швейцарського виробництва.

Як передає Укрінформ із посиланням на "bluewin.ch", про це свідчать результати онлайн-опитування, проведеного на замовлення швейцарських медіа "Тамедіа" та "20 хвилин".

"50 відсотків опитаних хочуть дозволити третім країнам передавати Україні боєприпасів швейцарського виробництва", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до опублікованих у середу результатів, 46% респондентів виступили проти цієї ідеї, ще 4% - не визначилися.

При цьому, молодші швейцарці більш скептично налаштовані, ніж старші. У той час як дві третини респондентів старше 65 років хочуть дозволити передачу швейцарського озброєння, 58% людей віком від 18 до 34 років виступають проти відповідного послаблення експортних обмежень.

Згідно з опитуванням, 43% швейцарців також підтримують ідею, щоб Швейцарія передала списані танки іншим європейським країнам, щоб вони, своєю чергою, могли відправити ці танки в Україну. Водночас, 52% респондентів виступили проти цього.

Опитування також продемонструвало, що 49% швейцарців підтримують конфіскацію активів російських олігархів з їх подальшим використанням для відновлення України. Водночас, 46% респондентів висловилися проти.

Загалом же результати показують, що нейтралітет як концепція залишається популярною серед швейцарців. Близько 68% громадян країни вважають його перспективною концепцією для майбутнього.

Опитування проводилося інститутом Leewas у період з 15 по 17 лютого , участь у ньому взяли понад 27 тис. осіб.

Читайте також: Столтенберг про силове повернення Криму: Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня 2022 року міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт звернулася з проханням до своєї швейцарської колеги дозволити реекспорт в Україну вироблених у Швейцарії боєприпасів до зенітних установок "Гепард". Останні здебільшого використовуються в Україні для захисту критичної інфраструктури.

Зазначалося, що Німеччина надала Україні початковий пакет боєприпасів кількістю близько 60 тис. одиниць, однак боєприпасів бракує через інтенсивне використання проти російських безпілотників і крилатих ракет.

Втім, Швейцарія, пославшись на свій нейтральний статус, не дозволила Німеччині передати Україні снаряди для зенітних установок "Гепард".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-