Китайська допомога не змогла б змінити баланс на полі бою в Україні – Брідлав

Китайська допомога не змогла б змінити баланс на полі бою в Україні – Брідлав

Укрінформ
Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі (2013-2016 рр.) генерал у відставці Філіп Брідлав вважає, що потенційні поставки летальної допомоги росіянам з боку Китаю не змінять ситуації на полі бою в короткостроковій перспективі.

Про це він сказав у вівторок у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу в кулуарах конференції «Діалог з питань безпеки США - Україна» в Вашингтоні.

«Я не думаю, що це (поставки летальної допомоги з Китаю – ред.) суттєво змінить ситуацію в короткостроковій перспективі. Я сподіваюся, що ця війна не буде довгою»,- підкреслив колишній командувач.

Читайте також: У США заявили, що китайська супутникова компанія надає «вагнерівцям» аерознімки

У цьому контексті він наголосив: найважливіше, що Захід може дати Україні – навіть не зброя, а своє слово перемогти росію.

«Я вірю, якщо ми дамо Україні те, що їй потрібно для перемоги, вона швидко досягне її»,- підкреслив генерал. У такому разі, за його словами, поставки з Китаю мало на що вплинуть.

Читайте також: «Мирний план» від Китаю: написаний в москві, хоч і китайською мовою

Якщо ж Захід дозволить цій війні затягнутися, то китайська допомога росії може перетворитися на проблему для України в довгостроковій перспективі, зауважив він.

Читайте також: США можуть ввести санкції проти китайських компаній за надання летальної допомоги росії – Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати кілька тижнів тому заявили, що мають інформацію про плани Китаю надати росії летальну допомогу в її агресії проти України. У цьому зв’язку в Вашингтоні заявляють, що в такому разі обов’язково відреагують, і Китай матиме наслідки, схожі на ситуацію з економікою рф після її початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-