У США заявили, що китайська супутникова компанія надає «вагнерівцям» аерознімки

У США заявили, що китайська супутникова компанія надає «вагнерівцям» аерознімки

Укрінформ
Китайська супутникова компанія Spacety, яка внесена до «чорного списку» США, надає аерознімки бойовикам російської ПВК «Вагнера».

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніел Крітенбрінк під час слухань у Конгресі у вівторок, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Китайська супутникова компанія Spacety, яку було внесено до чорного списку США на початку цього місяця, надала супутникові зображення російській найманській пвк вагнера, заявив у вівторок представник адміністрації Байдена», - йдеться у повідомленні.

Космічна компанія Spacety, що базується в Пекіні та має штаб-квартиру в Люксембурзі, спеціалізується на малих супутниках і супутникових послугах.

США запровадили санкції проти цієї компанії.

Читайте також: США можуть ввести санкції проти китайських компаній за надання летальної допомоги росії – Блінкен

Spacety раніше заявляла, що дотримується міжнародних санкцій проти росії та не підтримує зв’язків з країною після введення обмежень.

Як повідомлялось, 26 січня Державний департамент і Міністерство фінансів США оголосили пвк вагнера транснаціональною злочинною організацією, що передбачає запровадження додаткових санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-