США продовжують вважати, що Пекін планує надати росію летальну допомогу – Блінкен

США продовжують вважати, що Пекін планує надати росію летальну допомогу – Блінкен

Укрінформ
Попри заяви офіційного Пекіна про відсутність планів щодо передачі летальної військової допомоги росії, Сполучені Штати продовжують наполягати, що Китай не лишив цих намірів.

З такою заявою виступив в вівторок у інтерв’ю грецькому Mega TV державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

«Що стосується Китаю, ми продовжуємо дотримуватися того, що я сказав, а також інші (офіційні особи США – ред.) заявили в останні дні»,- зауважив глава американської дипломатії.

Читайте також: Зеленський про «мирний план» Китаю: Офіційно жодного документа я не бачив

Він нагадав, що занепокоєння американської сторони ґрунтувалися на розвідувальній інформації про те, що Китай розглядає можливість надавати летальну допомогу росії у її війні проти України.

«Це був би жахливий крок, але не лише з нашої точки зору, з точки зору багатьох інших країн Європи та за її межами. Тому я сподіваюся, що Китай не піде на цей крок»,- зауважив державний секретар США.

Читайте також: У НАТО стурбовані тим, що Китай може надати підтримку росії — Столтенберг

Він також підкреслив, що Сполучені Штати продовжують уважно спостерігати за діями китайської сторони в цьому контексті.

Як повідомляв Укрінформ, вперше офіційні особи США заявили про плани КНР надати летальну допомогу росії минулого тижня. У вівторок китайське МЗС назвало це неправдивою інформацією та заявило, що не зважатиме на вказівки, примус і тиск ззовні щодо відносин між Пекіном і російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-