Зеленський про «мирний план» Китаю: Офіційно жодного документа я не бачив

Зеленський про «мирний план» Китаю: Офіційно жодного документа я не бачив

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський поки не бачив офіційних документів щодо так званого "мирного плану" Китаю і розраховує на підтримку української формули миру.

Про це він заявив під час спільної з Прем`єр-міністром Італії Джорджою Мелоні пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністр закордонних справ мені сказав, що відбулося неформальне спілкування, діалог з колегою із Китаю, і дійсно сказав, що в них (Китаю - ред.) є ідея відповідного документа або резолюції. Мені здається, що наш документ і наша формула миру, яку ми запропонували і яку підтримала велика кількість держав... уже й ми чекаємо, що підтримають наші ініціативи і 23 числа (лютого - ред.), коли буде засідання ООН, голосування щодо відповідної резолюції. Мені здається, важливо, щоб була одна позиція. Але тим не менше, офіційно документа я ніякого не бачив", - сказав Зеленський.

Водночас Президент підкреслив, що Україна зацікавлена, щоб усі європейські країни, держави всього світу, у тому числі держави Африки, Індія, Китай також "були залучені до того, щоб закінчилась ця війна", щоб підтримувати "справедливу формулу миру".

Читайте також: Підписання миру, аби Україна поступилась: Данілов розповів про «план Б» путіна

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з топдипломатом Китаю Ван Ї на полях Мюнхенської безпекової конференції.

Глава українського МЗС заявив, що головний дипломат КНР - глава канцелярії комісії ЦК КПК у закордонних справах Ван Ї - поділився з ним ключовими елементами "мирного плану" Китаю, але Київ чекає на текст.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-