Не існує протистояння між Заходом та Півднем навколо допомоги Україні – Кулеба

Не існує протистояння між Заходом та Півднем навколо допомоги Україні – Кулеба

Укрінформ
Жодні спроби представити надання міжнародної підтримки для України як причину для суперечностей між Заходом та країнами Півдня є помилковими.

Про це у брюссельській штаб-квартирі НАТО на пресконференції за підсумками тристоронньої зустрічі за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та високого представника ЄС Жозепа Борреля заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Картина, на якій Захід стоїть поряд з Україною, а решта країн світу – ні, не є коректною. Особливо, якщо подивитися на результати голосування по останній резолюції (з підтримки України – ред.), що була ухвалена в жовтні минулого року, – вона отримала 143 голоси. Тоді багато країни так званого глобального Півдня проголосували за цю резолюцію», – нагадав український урядовець.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена однозначно прискорить надання Україні зброї - Кулеба

Він зауважив. що ситуація на «глобальному» Півдні дійсно має свої нюанси, та потребує постійного дипломатичного залучення. Але ситуація навколо російської агресії проти України повертає ці країни до самих основ міжнародних відносин. Це не про ресурси, не про економіку, не про технічну або гуманітарну допомогу. У цьому випадку йдеться про основи політичної стабільності та безпеки.

«Ми продовжуємо доносити до глобального Півдня дуже просте послання. Вся ця ситуація (навколо російської агресії – ред.) – це не про Україну. Це також про правила, що захищають кожного з вас. Якщо ми не зможемо захистити ці правила в Україні, тоді вже ви будете почуватися у небезпеці. Це не те, з чим ви, за визначенням, хотіли б мати справу. Це, справді, дуже проста ідея», – наголосив Кулеба.

Читайте також: Україна та її партнери здійснюють найбільшу логістичну операцію з часів Другої Світової - Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого в Брюсселі вперше в історії відбулася тристороння зустріч між генеральним секретарем НАТО, високим представником ЄС Жозепом Боррелем та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, які обговорили заходи із прискорення допомоги для України у боротьбі проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-