Зустріч Зеленського і Байдена однозначно прискорить надання Україні зброї - Кулеба

Зустріч Зеленського і Байдена однозначно прискорить надання Україні зброї - Кулеба

Укрінформ
Зустріч президентів України і США прискорить надання нашій державі зброї, але необхідна також якісно організована логістика, аби її доставити.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами глави української дипломатії, зустріч президентів Зеленського і Байдена однозначно прискорить надання Україні зброї.

«Кожна зустріч, кожна розмова, а тим більше розмова двох президентів України і США – це пришвидшення поставок. Але є ще один елемент: для того, щоб зброя доїхала, потрібно дві речі – політичне рішення і блискуче організована логістика. Тому політичне рішення є, політична воля є, тепер потрібно, щоб працювала логістика з усіх сторін - і з українського, і з боку партнерів, щоб зброя доїхала», - сказав Кулеба.

Читайте також: Візит Байдена до Києва надихне наших друзів і розхитає опонентів та «нейтральних» - Кулеба

У цьому контексті він нагадав, що із семи типів необхідної зброї, якої ми не мали до початку війни, Україна за рік отримала шість.

«Зараз головне завдання – це все, що нам обіцяно, доставити вчасно в Україну з натренованими екіпажами», - акцентував міністр.

Читайте також: Кулеба про візит Байдена: Чіткий сигнал на болота - вас ніхто не боїться

Як повідомлялося, у понеділок, 20 лютого, президент США Джозеф Байден прибув з візитом в Україну. Він оголосив, що Сполучені Штати виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів, зокрема, ракети до систем HIMARS, протитанкові ракетні комплекси Javelin тощо.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-