Штати вітатимуть рішення інших країн передати Україні літаки – Білий дім

Штати вітатимуть рішення інших країн передати Україні літаки – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати вважають суверенним правом кожної держави приймати рішення щодо поставок Україні МіГ-29 або інших бойових літаків, причому в США готові вітати такі рішення.

З такою заявою виступив у п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ніколи не диктували іншим партнерам, що вони можуть давати або не давати та в які терміни. І якщо хтось із наших союзників і партнерів захоче надати президенту Зеленському винищувачі, це, безумовно, буде суверенним рішенням, яке вони мають повне право приймати, і ми вітали б це», - зауважив представник адміністрації США на прохання прокоментувати можливість для Польщі передати Україні МіГ-29.

Читайте також: Білий дім прокоментував заяви опонентів про «незаповнений чек» для України

Водночас, він зазначив, що Сполучені Штати, а також союзники й партнери перебувають у постійному контакті з українською стороною щодо визначення, а також задоволення потреб ЗСУ.

«Ці потреби змінювалися з розвитком війни, і ми подивимось, куди це приведе далі»,- зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Кулеба: Немає жодного сумніву, що питання літаків буде вирішене

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна розгляне питання передачі Україні літаків МіГ-29, які є на озброєнні польської армії. У випадку формування широкої авіаційної коаліції Польща, безумовно, приєднається до неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-