Білий дім прокоментував заяви опонентів про «незаповнений чек» для України

Білий дім прокоментував заяви опонентів про «незаповнений чек» для України

Укрінформ
Адміністрація США ніколи не надавала Україні «незаповненого чеку», як на цьому наголошують критики президента Байдена, ба більше вся допомога була скоординованою й ухваленою двопартійною більшістю в американському Конгресі.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніколи не було «незаповненого чеку», - зауважив представник адміністрації на запитання журналіста про те, чи не варто вважати заяву Байдена про підтримку України до кінця тим самим «незаповненим чеком».

Кірбі нагадав, що всі понад 30 пакетів допомоги Україні, виділених у межах президентських повноважень (Presidential Drawdown – ред.), були результатом тісних консультацій та координації з Конгресом. У цьому зв’язку він висловив вдячність законодавцям від обох партій у обох палатах за проявлену підтримку, у тому числі, під час затвердження масштабного пакету на $45 мільярдів у грудні минулого року.

«Жодного «незаповненого чеку» не існує. Все це робиться у належній координації, та за підсумками консультацій», - підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: Ситуація на фронті та оборонна підтримка США: Єрмак поговорив із радником Байдена

Він також зауважив, що українці «надзвичайно вдячні за цю підтримку» і ніколи не втрачають нагоди сказати про це.

«Вони знають, що американський народ рішуче підтримує їх. Вони знають, що це не безкоштовно з точки зору ресурсів, і вони цінують це», - зауважив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден, а також інші лідери країн G7 неодноразово наголошували, що продовжать підтримку України допоки вона цього потребуватиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-