Кулеба: Немає жодного сумніву, що питання літаків буде вирішене

Кулеба: Немає жодного сумніву, що питання літаків буде вирішене

Укрінформ
Україна від початку війни ставила собі завдання отримати для перемоги 7 видів озброєнь і вже отримала 6 з них.  Наразі стоїть завдання не лише отримати літаки, але й виробляти зброю спільно, зокрема, з Німеччиною.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для українських ЗМІ на полях Мюнхенської безпекової конференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Картинка проста: коли почалася війна, ми розуміли, що нам потрібно отримати 7 типів зброї для того, щоби зробити наші сили оборони здатними не лише обороняти Україну, але  й ефективно наступати та виганяти ворога з території України. За майже 12 місяців 6 з цих типів зброї відкриті. Тобто ми виконали задачу. Залишилися лише літаки. Разом ці типи зброї … це «Велика Сімка», - сказав міністр.

Читайте також: Робота над коаліцією з постачання Україні літаків триватиме – Зеленський

Він зазначив, що «немає жодного сумніву, що питання літаків буде вирішено».  Дипломат визнав, що на це піде трохи більше часу, що боротьба за літаки «має бути структурована трохи інакше ніж по танках, але ця робота вже почалась».

Початком цієї повномасштабної компанії можна вважати виступ Президента Зеленського у парламенті Великої Британії.

Буде ще багато заяв на кшталт «ні, ми не можемо, не скоро», але зрештою все буде, переконаний міністр.

Читайте також: Європарламент закликав світ надати Україні танки й літаки для перемоги над росією

«Я приїхав у Мюнхен за двома речами: швидке і стабільне постачання всієї уже обіцяної зброї і нових обсягів, насамперед боєприпасів», - сказав Кулеба.

Він анонсував проведення на полях конференції  безпрецедентного формату з німецькою колегою Анналеною Бербок - розмову з  представниками оборонки Німеччини та України, які  обговорять, що можуть робити разом.

Читайте також: Міністр оборони Польщі пояснив, як тиск на союзників допоможе Україні з літаками F-16

Кулеба також сказав, що є всі підстави вважати,  що «НАТО може подвоїти або потроїти зусилля із забезпечення виробництва зброї та амуніції, яких потребуватиме цього року і Україна, і самі союзники, щоби поповнювати свої запаси».  Він також наголосив на важливості навчання наших військових.

Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, стали головною темою конференції цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-