Воллес про реакцію на можливий ядерний удар: Двозначність відіграє роль у стримуванні

Воллес про реакцію на можливий ядерний удар: Двозначність відіграє роль у стримуванні

Укрінформ
Міжнародна спільнота підготувала руйнівний для росії план реагування на можливе застосування тактичної ядерної зброї в України, але навмисно не розкриватиме його деталей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

“росіяни, вірогідно, спостерігають за нами й воліють знати, як ми вчинимо, якщо вони використають тактичну ядерну зброю. Саме тому ми не скажемо”, - сказав Воллес.

Читайте також: Європа має прийняти свою відповідальність за ядерне стримування – Макрон

Він нагадав, що міжнародна спільнота неодноразово чітко надсилала кремлю сигнал про неприпустимість використання ядерної зброї та жорстку реакцію на її можливе застосування.

“Утім, ми не скажемо, що і як зробимо. Як на мене, це дуже правильно, оскільки неоднозначність відіграє роль у стримуванні”, - зазначив міністр.

Читайте також: Розвідка тримає на контролі ядерну складову збройних сил рф - Скібіцький

За його словами, Індія та Китай, які намагаються займати нейтральну позицію стосовно війни в Україні, теж дали росії зрозуміти, що не примиряться із використанням ядерної зброї.

“Будьте певні: підтримка табу на використання ядерної зброї після 1945-го - критично важлива. Не можна застосувати ядерну зброю навіть трошки й сподіватися, що світ повернеться до норми”, - підсумував Воллес.

Читайте також: росія залучила до війни в Україні 97% своєї армії – Воллес

Як раніше повідомляло агентство, Китай до 2035 року планує втричі збільшити кількість ядерних боєголовок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-