Китай до 2035 року планує втричі збільшити кількість ядерних боєголовок – японські ЗМІ

Китай до 2035 року планує втричі збільшити кількість ядерних боєголовок – японські ЗМІ

Укрінформ
Китай має намір до 2035 року потроїти свій арсенал ядерних боєголовок і довести їхню чисельність до 900 одиниць, очікуючи подальшого загострення напруженості у відносинах зі США через Тайвань.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє японське видання Kyodo, передає Укрінформ.

Згідно з планами нарощування ядерного потенціалу, розробленими фахівцями Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) і схваленими головою КНР Сі Цзіньпіном, кількість ядерних боєголовок, якими володіє Китай, моє зрости до 550 у 2027 році, до 100-річчя створення НВАК, і до 900 у 2035 році.

Як ідеться в повідомленні, у листопаді минулого року вище керівництво НВАК підтвердило необхідність розвитку ядерного потенціалу, дійшовши висновку, що саме великий ядерний арсенал росії став ключовим чинником, який стримав НАТО від військового зіткнення з москвою під час триваючої агресії рф проти України.

При цьому окремі західні фахівці попереджають, що модернізувавши власну армію і наростивши ядерний арсенал, Китай може відмовитися від нинішньої доктрини «не використання ядерної зброї першим».

Згідно з підрахунками Стокгольмського інституту дослідження проблем миру, на сьогодні найбільшим ядерним арсеналом володіє росія, яка має 5977 ядерних боєголовок, на другому місці Сполучені Штати з 5428 боєголовками.

Як повідомлялося, напруга між Китаєм і Сполученими Штатами посилилася після візиту на початку серпня минулого року на Тайвань тодішньої спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, яка на той час була третьою особою в ієрархії американської влади.

Читайте також: Розвідка тримає на контролі ядерну складову збройних сил рф - Скібіцький

Пекін вважає Тайвань своєю провінцією і заявляє про готовність застосувати військову силу для приєднання острова до КНР.

Нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс застеріг від недооцінювання амбіцій китайського лідера Сі Цзіньпіна щодо його планів захопити Тайвань – навіть попри те, що він мав би охолонути через провал планів рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-