Китайський лідер може планувати вторгнення на Тайвань до 2027 року - ЦРУ

Китайський лідер може планувати вторгнення на Тайвань до 2027 року - ЦРУ

Укрінформ
Директор ЦРУ Вільям Бернс застеріг від недооцінювання амбіцій китайського лідера Сі Цзіньпіна щодо його планів захопити Тайвань – навіть попри те, що він мав би охолонути через провал планів рф в Україні.

Про це він заявив під час виступу напередодні в Джорджтаунському університеті Вашингтона, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«За словами Бернса, Сполучені Штати дізналися «з розвідувальних даних», що Сі наказав своїм військовим бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року»,- зазначається в публікації.

Читайте також: Досвід війни в Україні допоможе захистити Тайвань від агресії Китаю — посол

Директор ЦРУ уточнив: це не означає, що Сі спланував вторгнення саме на 2027-й чи будь-який інший рік, «однак це є нагадуванням про серйозність його намірів та амбіцій».

Бернс також підкреслив, що «не став би недооцінювати амбіції президента Сі щодо Тайваню». Він додав, що китайський лідер, ймовірно, був «здивований і збентежений» та намагався винести уроки з «дуже поганої роботи» російської армії та її озброєнь під час нападу на Українську державу.

Читайте також: У Тайвані заявляють, що Китай може готувати напад — вчиться на помилках росії в Україні

Як повідомлялося, росія й Китай незадовго до початку агресії рф проти України заявили про «безмежне» партнерство та процвітання економічних зв’язків. російське вторгнення посилило занепокоєння на Заході, що Китай може спробувати подібний крок щодо Тайваню, демократичного острова, який Пекін вважає своєю територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-