Зеленський: Є позитивні сигнали щодо зброї, важливо, аби вони перетворилися на конкретний голос

Зеленський: Є позитивні сигнали щодо зброї, важливо, аби вони перетворилися на конкретний голос

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про наявність важливих сигналів щодо надання Україні європейськими союзниками необхідної зброї, однак ці сигнали ще мають стати конкретним голосом, який не боїться росії.

Про це він сказав під час пресконференції після спеціального засідання Європейської Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є важливі позитивні сигнали щодо відповідної зброї. Є позитивний сигнал, що ми одне одного чуємо. Я хочу, щоб сигнали перетворились на конкретний звук і на конкретний голос, який не боїться, що його почує російська федерація”, - наголосив Зеленський.

Він висловив переконання, що впродовж останнього року країни ЄС стали потужнішими, наголосивши, що Україні потрібна їх потужна підтримка.

“Я не маю права повертатись додому без результатів. Це залежить і від партнерів, і від мене особисто. Для мене дуже важливо, щоб усі проведені перемовини закінчувалися результатом. Навіть якщо зараз це звучить нахабно, але це не цинізм з мого боку, це прагматизм з мого боку. Повірте, уже ніяких емоцій. Ми 24-го числа (лютого — ред.) рік тому, ми їх залишили. Тому жодних емоцій. Просто прагматизм. Нам щоб вижити, треба ця зброя. Нам, щоб вижити, потрібні ці гроші”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Кулеба про візити Зеленського: Ми привеземо все, що треба для перемоги

Він зауважив, що не ховається за словами, коли говорить, що ми нині захищаємо спільні цінності, а дійсно так вважає.

“Я вважаю, гідно допомагати Україні - правильно, бо ти допомагаєш і собі, і найголовніше — зроби так, щоб ти потім це не зрозумів на практиці, щоб потім до тебе не прийшли, і ти себе не захищав і своїх людей. Тому дай цю допомогу раніше”, - сказав Президент.

Він розповів, зокрема, що візит у Лондон напередодні “був результативний“ і сторони наблизилися “саме до рішення щодо далекобійної зброї і до навчання наших пілотів”.

Також Зеленський проінформував, що у Парижі з лідерами Франції і Німеччини була “дуже потужна зустріч”.

“Щодо конкретики багато також не хочу формулювати зараз публічно, скажу так, що ми працювали над посиленням наших спроможностей в напрямку наступальних дій, ми говоримо про броньовану техніку і танки. Я отримав позитив від нашої зустрічі”, - відзначив Президент.

Читайте також: Деякі європейські країни готові надати Україні літаки – Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Брюсселі.

Напередодні, 8 лютого, Глава Української держави відвідав Велику Британію, де зустрівся з Королем Чарльзом III і прем’єр-міністром Ріші Сунаком, а також з українськими військовослужбовцями, які проходять там навчання.

Увечері Зеленський прибув до Парижа, де зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном та Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-