Зеленський на зустрічі з Шольцом і Макроном переконував надати Україні винищувачі - Bild

Зеленський на зустрічі з Шольцом і Макроном переконував надати Україні винищувачі - Bild

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом і Президентом Франції Еммануелем Макроном підтвердив запит України на важке озброєння та бойові літаки.

Про це повідомляє Bild, передає Укрінформ. 

«Франція та Німеччина мають потенціал, щоб переломити ситуацію, і саме так я бачу наші сьогоднішні переговори. Чим швидше ми отримаємо важке озброєння великої дальності, а наші пілоти отримають сучасні літаки, ...тим швидше закінчиться російська агресія», – сказав Зеленський під час вечері з двома європейськими лідерами у Парижі в середу.

Своєю чергою Макрон наголосив, що росія не повинна виграти цю війну, і запевнив, що Париж і Берлін надаватимуть військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

Водночас Шольц зауважив, що Україна належить до європейської родини, і саміт ЄС надішле потужний сигнал солідарності з Києвом. Він також пообіцяв надавати Україні військову, гуманітарну та фінансову підтримку, доки це буде потрібно.

«Ми стоїмо поруч з Україною у її захисті. Факт залишається фактом: росія не повинна виграти цю війну», - заявив Шольц.

Зазначається, що сьогодні три лідери знову зустрінуться на саміті ЄС у Брюсселі.

Читайте також: Зеленський: Далекобійна зброя – наш пріоритет, щасливий, що Британія нас почула

Як повідомлялося, Президент Україні Володимир Зеленський 8 лютого відвідав Велику Британію, а ввечері прибув із візитом до Парижа, де зустрівся з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-