Деякі європейські країни готові надати Україні літаки – Зеленський

Деякі європейські країни готові надати Україні літаки – Зеленський

Відео
Укрінформ
Деякі лідери держав-членів Євросоюзу повідомили про готовність надавати Україні усю необхідну зброю, у тому числі й бойові літаки. 

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Європейської ради та президенткою Єврокомісії у Брюсселі у четвер.

Відео: Офіс Президента

"Безумовно, мене найбільш надихають заяви про те, що Європа буде з нами до перемоги. І я сьогодні почув від лідерів деяких держав Європи готовність надавати нам необхідну зброю, у тому числі і літаки", - сказав він.

Президент додав, що у четвер він також проведе низку двосторонніх зустрічей у Брюсселі, "де темі бойової авіації буде приділено необхідну увагу". 

Окремо Зеленський розповів про те, як проходило закрите засідання Європейської ради. 

"Щойно закінчилася засідання Європейської ради. Звичайно, воно було закрите, але я хочу, щоб ви розуміли сенс, про що і як ми говорили. Цей сенс чітко сформулював один з лідерів ЄС – він сказав, що довготривалий мир у Європі встановиться, лише коли Україна переможе і стане членом ЄС і НАТО. Ось таку єдність нам вдалося сьогодні побудувати. Єдність у тому, що ЄС буде з нами до перемоги України, а Україна буде у Європейському Союзі", - заявив глава Української держави. 

Читайте також: Вільної Європи вже не уявити без вільної України – Зеленський

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно заявив, що партнери нададуть Україні бойові літаки. Він зауважив, що партнери України постійно чують про потребу в літаках, оскільки це також частина протиповітряної оборони. За його словами, Україна може отримати як F-16, так і інші літаки.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-