Туреччина збирає радбез - говоритимуть про «зерновий коридор» і війну в Україні

Туреччина збирає радбез - говоритимуть про «зерновий коридор» і війну в Україні

Укрінформ
Сьогодні в Анкарі відбудеться перше в 2023 році засідання Ради національної безпеки, на якому, зокрема, обговорюватимуть роботу «зернового коридору» та посередницькі ініціативи Туреччини у російсько-українській війні.

Засідання відбудеться в президентському палаці за головування президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана, передає Укрінформ із посиланням на президентську адміністрацію та CNN Türk.

«На зустрічі, де також обговорюватиметься російсько-українська війна, очікується, що мова йтиме про «зерновий коридор, зусилля Туреччини щодо миру, посередницьку діяльність та сприяння, гуманітарну допомогу та досягнення постійного припинення вогню», - йдеться у повідомленні.

У порядку денному також розгляд питань, пов’язаних із проведенням антитерористичних операцій, поточна ситуація щодо заявок Швеції та Фінляндії на членство в НАТО, озброєння Греції тощо.

Читайте також: Фінляндія може відмовитися від спільної заявки на вступ до НАТО зі Швецією

Як повідомляв Укрінформ, після акції, проведеної в Стокгольмі, де було спалено Коран, Туреччина вимагала від Швеції дотримання домовленостей Тристороннього меморандуму щодо вступу країн в НАТО, зокрема стосовно боротьби з тероризмом, та засудила дозвіл на подібні дії з боку Робочої партії Курдистану, закликаючи до розслідування інциденту.

Також Анкара скасувала призначений на 27 січня візит міністра оборони Швеції Пала Джонсона до Анкари.

Вчора Ердоган заявив про те, що Швеції не варто чекати підтримки Туреччини щодо вступу в НАТО, оскільки вона демонструє неповагу до релігійних переконань та підтримує терористичні організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-