Туреччина вимагає від Швеції розслідувати спалення Корану в Стокгольмі

Туреччина вимагає від Швеції розслідувати спалення Корану в Стокгольмі

Укрінформ
Після акції, проведеної в Стокгольмі, де було спалено Коран, Туреччина вимагає від Швеції дотримання домовленостей Тристороннього меморандуму щодо вступу країн в НАТО, зокрема стосовно боротьби з тероризмом, та засуджує дозвіл на подібні дії з боку Робочої партії Курдистану (РПК), закликаючи до розслідування інциденту. 

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві МЗС Туреччини.

«Ми найрішучіше засуджуємо дозвіл на пропагандистську діяльність проти Туреччини, яка здійснюється групами, пов’язаними з РПК, у центрі Стокгольма сьогодні, відразу після дозволеного підлого нападу на священний Коран», - йдеться в заяві.

Також зазначається, що проведена демонстрація є грубим порушенням зобов’язань Швеції за Тристороннім меморандумом щодо запобігання пропаганді терористичних організацій.

«Декларація зобов’язань за Тристороннім меморандумом та їх виконання — це дві різні речі.  Ми ще раз повторюємо наше сподівання від Швеції на конкретні та ефективні кроки, що виходять за межі риторики, зокрема у боротьбі з тероризмом, відповідно до її зобов’язань за Тристороннім меморандумом», - зазначає МЗС Туреччини.

Ще в одній заяві МЗС Туреччини вказується, що спалення Корану є злочином на ґрунті ненависті та закликає владу Швеції дорозслідування інциденту.

Читайте також: Вступу до НАТО: у Швеції вважають, що Туреччина висуває забагато умов

«Цей підлий вчинок також є ще одним показником тривожного рівня, досягнутого ісламофобією, расистськими та дискримінаційними течіями в Європі. Ми закликаємо владу Швеції вжити необхідних заходів проти тих, хто вчинив цей злочин на ґрунті ненависті, і вжити конкретних заходів на знак солідарності з усіма країнами та міжнародними організаціями проти ісламофобії», - йдеться в заяві. 

Читайте також: Швеція видала Туреччині члена Робітничої партії Курдистан

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина скасувала призначений на 27 січня візит міністра оборони Швеції Пала Джонсона до Анкари, після того, як шведська влада надала дозвіл на проведення у Стокгольмі антитурецьких протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-