Ердоган відмовив Швеції у підтримці щодо вступу в НАТО

Ердоган відмовив Швеції у підтримці щодо вступу в НАТО

Укрінформ
Швеція не отримає від Туреччини підтримки щодо вступу в НАТО, оскільки демонструє неповагу до релігійних переконань та підтримує терористичні організації.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав у своїй заяві після засідання уряду сьогодні ввечері в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

“Шведському керівництву немає потреби нагадувати нам про права і свободи. Якщо ви так поважаєте права та свободи, ви спочатку поважатимете релігійні переконання Турецької Республіки чи мусульман. Якщо ви не виявляєте такої поваги, мені шкода, від нас ви не отримаєте жодної підтримки в НАТО”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Столтенберг переконаний, що Швеція і Фінляндія невдовзі стануть членами НАТО

Турецький президент також зауважив: якщо у Швеції захищають терористичні організації, то варто доручити їм захист своєї країни.

Як повідомляв Укрінформ, після акції, проведеної в Стокгольмі, де було спалено Коран, Туреччина вимагала від Швеції дотримання домовленостей Тристороннього меморандуму щодо вступу країн в НАТО, зокрема стосовно боротьби з тероризмом, та засудила дозвіл на подібні дії з боку Робочої партії Курдистану (РПК), закликаючи до розслідування інциденту.

Читайте також: Туреччина вимагає від Швеції розслідувати спалення Корану в Стокгольмі

Також Туреччина скасувала призначений на 27 січня візит міністра оборони Швеції Пала Джонсона до Анкари після того, як шведська влада надала дозвіл на проведення у Стокгольмі антитурецьких протестів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-