Звільнення теплінського є ознакою розбіжностей у командуванні рф – британська розвідка

Звільнення теплінського є ознакою розбіжностей у командуванні рф – британська розвідка

Укрінформ
Звільнення генерала-полковника михайла теплінського є ще однією ознакою триваючих розбіжностей у вищій ієрархії російської операції в Україні, оскільки генерал валерій герасимов намагається нав’язати свою особисту владу на хід цієї кампанії. 

 Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

“Звільнення теплінського, ймовірно, є ще однією ознакою триваючих розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, оскільки генерал валерій герасимов намагається нав’язати свою особисту владу на хід цієї кампанії”, - заявили у відомстві.

Зазначається, що генерал-полковник михайло теплінський, ймовірно, був звільнений з посади одного з ключових оперативних командувачів росії в Україні.

У Міноборони Британії нагадали, що теплінський був офіцером на місці, відповідальним за відносно “успішне” відведення військ росії із західної частини Херсона в листопаді 2022 року, і він отримав похвалу в росії як “здібний і прагматичний командир”.

Читайте також: Кадрові ротації силовиків у росії свідчать про початок протистояння у владі — Данілов

“Залишається незрозумілим, чи зберігає теплинський свої додаткові повноваження як керівника вдв росії. Існує реалістична ймовірність того, що суперечки щодо завдань, які були поставлені перед десантниками рф, сприяли його звільненню, адже вдв часто використовувалося для утримання наземних цілей, яким традиційно займалася механізована піхота”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: У розвідці назвали варіанти для путіна – затяжна війна або бунт та міжнародний трибунал

Раніше у Міноборони Британії повідомляли, що новопризначеного командувача об'єднаного угрупування сил росії в Україні валерія герасимова та міністра оборони рф сергія шойгу вважають все більш відірваними від реальності через рішення навести лад з повсякденною дисципліною в армії на тлі справжніх проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-