У розвідці назвали варіанти для путіна – затяжна війна або бунт та міжнародний трибунал

У розвідці назвали варіанти для путіна – затяжна війна або бунт та міжнародний трибунал

Укрінформ
Після невдалого “бліцкригу” в Україні для путіна єдиним виходом є затягування війни проти нашої держави. Альтернативою цьому є або міжнародний трибунал, або бунт всередині країни. 

Про це в ефірі 24 каналу розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Укрінформ.

“Колись провалився бліцкриг гітлера проти радянського союзу, зараз провалився бліцкриг путіна проти України. Вже скоро буде рік як Київ беруть за три дні. Сам термін і концепція спеціальної воєнної операції - це була коротка концепція певної блискавичної перемоги. Орда знищує, розчавлює Україну. Паніку сіють, суспільство не витримує, армія не витримує. Все сталося навпаки. Україна максимально мобілізована, українські сили оборони покращили і оснащення ...Зрештою якщо недовготривала війна для путіна — то яка альтернатива? Альтернатива — міжнародний трибунал або бунт всередині країни. Тому тільки затягувати. Але у нас протилежні завдання - максимально швидка деокупація території і забезпечення перемоги у 2023 році. І це завдання як для України, так і для міжнародної антипутінської коаліції”, - сказав Юсов. 

Читайте також: росія готує різні сценарії ймовірного наступу – ГУР Міноборони

Він зауважив, що у російської федерації є людський ресурс для мобілізації, наразі там продовжують мобілізаційні заходи, зокрема відомо про обмеження виїзду чоловіків призовного віку, спеціальні розпорядження та укази по всій вертикалі ФСБ, відбуваються кадрові перестановки, як зміщення суровікіна, повернення герасимова. Також, додав представник ГУР МОУ, на консервації ще велика кількість радянського озброєння, втім неякісного.

Проте,  за словами Юсова, внутрішні процеси в росії відбуваються, зокрема, до людей, хоч і повільно, але починають доходити наслідки війни в Україні. 

“Є підстави вважати, що путін розуміє загрозу внутрішніх процесів, тому гайки буде закручувати, і в умовах такої довгої кампанії максимально закрутити гайки власному суспільству — це найлегший шлях”, - сказав Юсов. 

Читайте також: путін доручив герасимову до березня захопити Донбас - розвідка

Він наголосив, що ми повинні нагадувати і собі, і світові, що маємо справу з великим, небезпечним ворогом, який має значний кількісний склад, різні види озброєння, та веде терористичну геноцидну війну. 

“Це означає, що наша мобілізація — суспільна, політична — обов’язково, і мобілізація наших союзників має зберігатися”, - сказав Юсов.

Як повідомлялося, окупанти готуються до переведення росії у воєнний стан. Зокрема, за даними ГУР Міноборони України, про це свідчать проведені путіним заходи реорганізації економіки та військово-промислового комплексу. Вони спрямовані на посилення потенціалу збройних сил держави-агресора, а також на створення умов для проведення операцій, що були сплановані ще на самому початку війни, втім, окупаційні війська реалізували їх невдало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-