Чехія - про військову допомогу Україні: Захід має робити більше

Чехія - про військову допомогу Україні: Захід має робити більше

Укрінформ
російська агресивна політика змушує країни Європи озброюватися, щоби мати можливість допомогти Україні перемогти.

Про це заявив міністр у справах Європи Чеської Республіки Мікулаш Бек під час панельної дискусії на Давоському економічному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми вже підчистили склади від запасів радянської техніки, тож ми повинні робити більше. Я думаю, що буде широка домовленість щодо подальших поставок (озброєнь). Для мене абсолютно зрозумілим є те, що єдиний шлях, на жаль, є озброювати, озброювати та ще раз озброювати Україну та самих себе», - сказав Бек.

За його словами, країни Заходу мають посилити свою обороноздатність, підвищити спроможність оборонної промисловості. Уряд Чехії, за словами Бека, значно збільшив кількість ліцензій підприємствам ВПК. Те саме відбувається у низці держав.

«Ми повинні сконцентруватися на нашій обороноспроможності, це важливо для того, щоби перемогти у війні – прямо підтримувати Україну та підсилити нашу можливість захистити себе», - сказав політик. 

Бек нагадав, що спочатку драйверами процесу були схід і північ ЄС - країни Балтії, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Нідерланди та Велика Британія. Останнім часом спостерігається «певна динаміка», що демонструє географія держав, які беруть участь у засіданні в Рамштайні. 

Читайте також: В уряді Чехії з’явилась посада уповноваженого з відновлення України

«Ми бачимо нові коаліції в Європі, це цікавий розвиток», - зауважив чеський політик. Він вважає, що долучення нових країн допомогло також просувати посилення санкцій. 

Власне «апетит на санкції» залежатиме на Заході від того, як розвиватимуться події у самій росії, вважає чеський міністр. «Санкції не мета, вони не виграють війну для України та не виграють конфлікт між Заходом і росією, але вони дають нам час», - зазначив Бек. Санкції, на його переконання, необхідні на даному етапі. 

Чехія у другому півріччі головувала в Раді ЄС. Республіка належить до тих, хто найбільше підтримує Україну політично, гуманітарно та воєнною технікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-