Євросоюз закликав росію надати МКЧХ доступ до українських полонених

Євросоюз закликав росію надати МКЧХ доступ до українських полонених

Заява
Укрінформ
Євросоюз висловив занепокоєння жорстоким поводженням російських військових з українськими полоненими та закликав москву негайно надати доступ до них Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"ЄС глибоко стурбований повідомленнями про жорстоке поводження з українськими військовополоненими з боку російських збройних сил, а також російської воєнізованої групи "вагнера", яка бере участь в агресивній війні росії проти України. Ми закликаємо росію припинити ці незаконні дії та поводитися з українськими військовополоненими у повній відповідності до міжнародного гуманітарного права", - йдеться у заяві.

Окрім того, в ЄС закликали росію надати Міжнародному комітету Червоного Хреста "негайний і безумовний доступ до українських військовополонених".

Читайте також: У Червоному Хресті кажуть, що не мають важелів впливу на росію

Євросоюз повторив заклик до рф "негайно, повністю і беззастережно" вивести всі війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми також закликаємо владу білорусі утриматися від будь-якої подальшої участі або сприяння незаконній агресивній війні росії проти України та негайно припинити дозволяти використовувати свою територію як плацдарм для атак на Україну, що саме по собі є агресією. білорусь також повинна припинити надавати військову підтримку росії. Ми ще раз наголошуємо, що подальші дії, зокрема, будь-яка пряма участь білоруських військових у російській агресивній війні, зіткнуться з новими сильними обмежувальними заходами", - заявили в ЄС.

Читайте також: Розвідка: Розмови про можливий наступ із білорусі - спроба відтягнути наші війська від лінії фронту

Як відомо, росія не допускає представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до українських військовополонених.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на зустрічі з делегацією МКЧХ висловив нерозуміння щодо пасивності, яку представники цієї організації демонструють у питанні забезпечення прав полонених українців. Він заявив, що Україна очікує від Червоного Хреста більш конкретних і дієвих кроків задля звільнення полонених, а також висловив сподівання, що МКЧХ зробить усе можливе, аби отримати доступ до місць їх утримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-